Hållbarhet | Wicanders

9 år

Perioden mellan varje skörd

inga träd huggs

ned under skörden

100.000

direkta och indirekta jobb skapas av korkindustrin

kvarhållning av CO₂

för varje ton kork som produceras behåller korkskogen upp till 73 ton CO₂

Korkskörd

ett av det bäst betalda lantbruksjobbet i världen

200 år

Korkeksträdet genomsnittliga livsålder

HållbarhetMed inspiration från naturen representerar Wicanders en unik balans mellan skapande av innovativa produkter och skyddande av miljön.

Wikanders golvlösningar är baserade på kork, den yttre barken av korkekträdet (Quercus Suber L.). Det är ett träd från medelhavsområdet som växer långsamt och med en livslängd på över 200 år. Det här trädet spelar en central roll i den miljömässiga, sociala och ekonomiska utvecklingen av den här regionen.

Korken skördas var nionde år utan att någonsin hugga ned eller skada korkeken. Korkskörden är en aktivitet som kräver erfarenhet och stor skicklighet och förs ofta vidare från generation till generation.

Som råmaterial är korken ett av de mest extraordinära materialen, med naturliga egenskaper som teknologin ännu inte har kunnat kopiera. Det är en naturlig termisk och akustisk isolering, spänstig, hoptryckbar, tål höga temperaturer och står emot vätskor och gaser. När den används i golv ger korken fantastiska egenskaper och tar vilket utrymme som helst till en helt ny nivå av komfort.

77 %

av Wikanders produkter har mer än 80 % av förnybart och återvunnet innehåll

96 %

förnybart och återvunnet innehåll i Wikanders Essence-sortiment.

Amazing Nature

Amorim Cork Flooring använder små textfiler och cookies för att skapa en optimerad upplevelse vid surfande på vår hemsida. Genom att klicka ”skicka in” tillåter du användandet av cookies på vår hemsida för din dator och mobil.

Gå igenom vår Integritetspolicy här.

Välj produkt att jämföra

Välj produkt att jämföra