Hållbarhet | Wicanders

Hållbarhet

Miljö

Utvinningen av korken och dess tillhörande näringsgrenar är anmärkningsvärt hållbara, då trädet aldrig huggs ned under skördeprocessen och barken återbildas efter varje skörd.

Ekonomi

Korkekskogen är viktig för den ekonomiska utvecklingen på landsbygden i Medelhavsregionen, genom att skapa jobb och aktiviteter relaterade till skörd och hantering av kork. WWF uppskattar att över 100,000 personer beror ekonomiskt på korkrelaterade verksamhetsaktiviteter.

Socialt

Mer än ett jobb är korkskörden ett hantverk som kräver en stor kunskap o skogen och tekniken. Det krävs åtskilliga år av träning för att kunna utföra den här aktiviteten, en kunskap som går från generation till generation. Korkskörden är en regelbunden och cyklisk process om skapar kontinuerlig aktivitet som bidrar till att folk bosätter sig i områden som annars riskerar att tömmas på folk.

9 år

Perioden mellan varje skörd

inga träd huggs

ned under skörden

100.000

direkta och indirekta jobb skapas av korkindustrin

kvarhållning av CO₂

för varje ton kork som produceras behåller korkskogen upp till 73 ton CO₂

Korkskörd

ett av det bäst betalda lantbruksjobbet i världen

200 år

Korkeksträdet genomsnittliga livsålder

Amorim Cork Flooring använder små textfiler och cookies för att skapa en optimerad upplevelse vid surfande på vår hemsida. Genom att klicka ”skicka in” tillåter du användandet av cookies på vår hemsida för din dator och mobil.

Gå igenom vår Integritetspolicy här.

Välj produkt att jämföra

Välj produkt att jämföra