Hälsa | Wicanders

Skönt att gå på

Att gå på alltför hårda golv skapar en energi som rör sig uppåt mot våra muskler och senor och får dem att vibrera. Det här orsakas av stöten när vår häl stöter i golvet. De här vibrationerna skadar med tiden våra fötter, ben, lägre och övre rygg och orsakar för mycket spänningar. För mjuka golv kan orsaka trötthet och är inte enkla att gå på. Det kan bättre förstås efter att ha gått 45 minuter direkt på mjuk sand. Wicanders golv är mjukare än laminat och hårdare än mattor och därmed den perfekta mixen för att minska hälstötar och förknippade kroppsspänningar men stabilt nog för att hjälpa foten att trycka ifrån och minska ansträngning och trötthet vid gående.

Reduces body fatigue

Less lumbar pain, more energetic walking pattern

Lower heel strike perception Higher comfort

Decreases average plantar pressures

Inomhusluftens kvalitet

Efterlevnad av de striktaste standarder för inomhusluftens kvalitet efter att ha testats för över 2 000 möjliga kemikalier.

Fransk föreskrift om utsläpp av flyktiga organiska ämnen

Fransk certifiering som klassificerar produkter enligt deras nivå av utsläpp av flyktiga organiska ämnen. Våra produkter har klassificerats enligt högsta nivån (A+).

Greenguard-certifiering

Nordamerikas Greenguard-certifiering identifierar produkter som har låga kemiska utsläpp, vilka förbättrar luften där de används. Våra produkter har belönats med GULD-certifiering, ett strikt certifieringkriterium som garanterar att en produkt är godtagbar för bruk i miljöer såsom skolor och sjukhus.

Tüv-Proficert

TÜV-PROFiCERT är ett transnationellt certifikat för utsläpp och flyktiga organiska ämnen och luftkvalitet, och certifierar att produkten uppfyller de olika nationella föreskrifterna, såsom AgBB (Tyskland), Belgiska föreskriften för flyktiga organiska ämnen, finska M1, BREEAM, LEED v4 (utanför USA), RAL -UZ 120 och österrikiska Ekoetiketten (Riktlinjer UZ 56). I oktober 2017 var Amorim Cork Flooring det första golvföretaget att erhålla TÜV-certifieringens högsta nivå - Premium.

Miljödeklaration (EPD)

EPD Environmental Product Declaration är en tredje parts oberoende utvärdering som rapporterar produkters miljödata baserat på deras livscykelbedömning. En produkt med en EPD garanterar konsumenterna att produkten respekterar miljöstandarderna.

Das Kork

Den Tyska Korkföreningens mål är att garantera kvaliteten på korkprodukter, liksom att optimera tillverkningsprocesser samt stötta forskningsprojekt.

Amorim Cork Flooring använder små textfiler och cookies för att skapa en optimerad upplevelse vid surfande på vår hemsida. Genom att klicka ”skicka in” tillåter du användandet av cookies på vår hemsida för din dator och mobil.

Gå igenom vår Integritetspolicy här.

Välj produkt att jämföra

Välj produkt att jämföra